23 вересня 2017
На головну Що нового? Карта сайту Державна служба зайнятості Робота в Україні Відгук про роботу Центру зайнятості (анкета)  
Веб-сайти РегЦЗ
Пошук
по цьому порталу
по мережі сайтів
Розширений пошук



Головна » Прес-центр » Новини

Вперед до роботи!
 
14.06.2017  |  Відділ інформаційної роботи ОЦЗ версія для друку
Вперед до роботи!

 

14 червня у Волинському коледжі національного університету харчових технологій відбулася презентація робочого місця кухаря, бармена, офіціанта та майстра ресторанного обслуговування. Ініціаторами зустрічі виступили навчальний заклад та Волинський обласний центр зайнятості. Дві структури, вболіваючи за подальше працевлаштування випускників, запросили роботодавців, аби сприяти розв’язанню проблеми зайнятості молоді. Лише партнерство дозволить досягти позитивних зрушень у сфері працевлаштування молоді в Україні.

На зустріч прийшли директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, фахівці Луцького міського центру зайнятості, викладачі та студенти навчального закладу. Чільне місце на презентації посіли представники роботодавців - ресторація болгарської кухні «Чевермето», ТОВ «Клевер Сторс» мережа магазинів 7/23, броварня «Карабас Барабас», готельно-ресторанний комплекс «Мелодія», мережа супермаркетів «Наш край», піцерія «Соло» та розважальний комплекс «Адреналін-Сіті».

Директор навчального закладу Ігор Корчук презентував гостям коледж, ознайомив із традиціями закладу. Очільник поінформував, що студенти закладу отримують ступеневу освіту – кваліфікаційний робітник, молодший спеціаліст і бакалавр. Навчають учнів за вісьмома спеціальностями не тільки харчової промисловості, а й готельного бізнесу, економічного спрямування та ІТ-технологій. В коледжі встановлена потужна навчальна база: навчальне кафе, ресторан, бар та лабораторії. Випускники нині працюють у таких ресторанах, як «Срібні лелеки», «Зелений гай», «Корона Вітовта» й санаторій «Пролісок».

Роман Романюк акцентував увагу присутніх на тому, що ця зустріч має допомогти студентам і випускникам працевлаштуватися. «Навчальний заклад, центр зайнятості й роботодавці пов‘язані між собою, як кути трикутника. Тобто усі, хто прийшов на зустріч, отримає від цього свою вигоду», - резюмував керівник обласного центру зайнятості.

Надалі роботодавці наввипередки презентували свої підприємства для студентів. Найбільше на ринку праці потрібні кухарі, офіціанти, бармени. Представники працедавців пропонували студентам офіційне працевлаштування, оплачуване стажування та кар‘єрне зростання. Дехто навіть запевняв, що ладен погодинно платити, аби тільки знайти хорошого працівника. Студенти відразу повідомили підприємцям, що у них досвіду нема, окрім навчальної практики. Оце й якраз і влаштовує нинішніх пошукачів кадрів, адже легше навчити з нуля, ніж перенавчати вже готового працівника. Як приклад, більшість наводили свою кар‘єру, бо самі починали з офіціанта, а зараз уже адміністратори.

Директор центру зайнятості запевнив студентів: «Роботи є багато. Тож потрібно відкинути студентський максималізм і закачати рукава й працювати, працювати, працювати… Так не буває, що отримуєш все і відразу. Для цього потрібно багато працювати». Більшість це сприйняла, як життєве кредо. Аби закріпити бажання працювати у трипартнерстві, для роботодавців розробили проект договору про спільні наміри щодо поліпшення професійно-практичної підготовки студентів. Представники роботодавців пообіцяли якнайшвидше вивчити його і при потребі внести корективи й підписати.

Щоб роботодавці побачили, що заклад готує хороших спеціалістів, студенти підготували страви і сервірували столи. Кожен охочий міг скуштувати й переконатися у професійній майстерності майбутніх колег.