19.11.2020 | 15:43

 

Українські роботодавці, незважаючи на карантинні обмеження, демонструють бажання наймати працівників. Приклади цього можна знайти не лише у мегаполісах, а й у невеликих містах. Служба зайнятості приходить на допомогу підприємцям, зокрема, в укомплектуванні вільних робочих місць кваліфікованими кадрами.

Зокрема, представники Олександрійського міськрайонного центру зайнятості пишаються своїм досвідом співпраці з фізичною особою-підприємцем Ігорем Рубаном, який займається постачанням готових страв. «Його кредо – підвищення якості продукції, нарощування обсягів виробництва, пошук нових постачальників, а ще створення належних умов для працівників, адже від них залежить успіх будь-якого підприємства», – розповіла про підприємця начальник відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості Наталія Фоміна.

Ознайомившися з кращими практиками та ідеями особливостей приготування страв італійської кухні, підприємець відкрив в Олександрії заклад з назвою «Маленька Італія» (Gusto d'Italia). Питання підбору персоналу постало одним з перших. Нещодавно колектив невеличкого новоствореного закладу поповнився, за сприяння міськрайонного центру зайнятості, ще п’ятьма працівниками – кухарями та касирами. Один з працівників був прийнятий на роботу кухарем шляхом стажування безпосередньо на робочому місці. Час стажування дозволив роботодавцеві переконатися в надійності працівника.

Нагадаємо, що послугами державної служби зайнятості в січні-жовтні 2020 року скористалися 2 млн громадян, які шукали роботу, з них 1,1 млн осіб мали статус зареєстрованого безробітного. За сприяння центрів зайнятості працевлаштовано 539 тис. осіб (зокрема, 338 тис. зареєстрованих безробітних).