Від найманого працівника до відкриття власної справи шлях не такий вже й короткий. Але якщо ти поступово та впевнено рухаєшся до своєї мрії вона обов’язково здійсниться.

Така історія трапилася із підприємцем Володимиром Цюртком. Закінчивши Галицьку середню школу, Володимир поїхав у Чернігів, аби вчитися далі. Вибір пав на Чернігівський кооперативний технікум – там і здобув спеціальність технолога харчової промисловості. Після Чернігова була Полтава – кооперативний університет. Уже кваліфікованим спеціалістом Володимир поїхав до Києва, аби знайти роботу й достойний заробіток. Було всього: і тимчасова робота на пекарнях, і безробіття. Життєвий шлях привів юнака до пекарні в одну з мереж супермаркетів у Києві, де він пропрацював тривалий час на різних посадах від тістороба до завідуючого виробництвом. Здобувши в цій професії неабиякий досвід Володимир почав замислюватися над відкриттям власної справи. На щастя він зустрів однодумця - земляка Дениса Мельника, який теж хотів започаткувати власну справу.

За короткий час був готовий бізнес-план. В 2016 році чоловіки знайшли приміщення, встановили обладнання. Організаційна робота по відкриттю пекарні поєднувалася із  підбором кваліфікованих працівників та пошуком якісної сировини. «Продукція розрахована переважно на малечу, тому якість має вирішальне значення», − говорить Володимир Цюрток. Якщо питання сировини було вирішено досить швидко, то підбір працівників став чи не найбільшою проблемою у відкритті справи.

Тож,  неабияку роль з підбору кадрів відіграв Ніжинський міськрайонний центр зайнятості. Його фахівці не тільки допомогли знайти потрібних працівників, а й запропонували фінансову підтримку служби зайнятості – компенсацію роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нове робоче місце безробітного.

Отже, сьогодні  мешканці міста Ніжина насолоджуються смачною, корисною та запашною випічкою!