Оксана Гладильченко була вимушена у 2015 році переїхати до м. Івано-Франківськ через військовий конфлікт на сході України. Жінка має статус внутрішньо переміщеної особи. На новому місці, як майже всі переселенці, вона зіткнулась з рядом труднощів: пошук житла, пристосування на новому місці, встановлення нових соціальних зв’язків.

Крім того, спеціальність «Гірниче обладнання», за якою Оксана працювала після закінчення вищого навчального закладу, виявилась не актуальною на ринку праці західного регіону.

За сприянням у працевлаштуванні жінка звернулася до Івано-Франківського міського центру зайнятості. Враховуючи рекомендації фахівців служби та вивчивши наявність попиту на її професію, Оксана вирішила кардинально змінити сферу діяльності та отримати нову професію. Велике значення у її виборі мало захоплення Оксани кондитерською справою. Жінка пройшла професійні курси кондитера зараз працює шеф-кондитером кафе-кондитерської Delikacia. Так хобі стало початком нового професійного старту.

Оксану та ще одну жінку з Луганщини, яка через війну перебралася до Івано-Франківська, об’єднала ідея створити особливий міський торт під назвою «Франківський». На втілення своєї ідеї в життя витратили близько 9 місяців.

Шеф-кондитерка зізнається, що їй було складно зрозуміти смаки галичан. «Я відчула, що треба творити з радістю та любов’ю. Коли втомився чи нема настрою, в тебе і бисквіт не підіймається. А коли щасливий і є натхнення, то все робиться за одним помахом».

Оксана Гладильченко не зупиняється на досягнутому та постійно  вдосконалює свої здібності. Зараз вона має амбіційні плани вийти на великі обсяги продажів і зробити свій торт брендовим, не менш відомим, ніж «Київський». Для цього адміністрація кафе-кондитерської подала документи на реєстрацію права власності і в травні торгова марка буде офіційно зареєстрована.