оп

У Костянтинівці (Донецька обл.) Переселенець став шеф-кухарем ресторану. Не інакше, як справжньою знахідкою називає нового шеф-кухаря власниця закладу.

«Я б в місті не знайшла такого кваліфікованого кухаря. Він з великими амбіціями, він дійсно багато вміє », - розповідає ресторатор Елла Кірєєва.

За плечима Олега Боровика - чималий досвід роботи у відомих ресторанах Донецька - шахтарській столиці.

Це саме той випадок, коли через військовий конфлікт, від переселення фахівців з Донецька у виграші маленькі міста, які постійно відчувають нестачу кваліфікованих кадрів, в тому числі і в ресторанній справі.

«М'ясо, риба ... У мене є досвід роботи з французькими та італійськими шеф-кухарями, і я багато чому навчився. І зараз це готую тут », - розповідає Боровик.

Шеф-кухарю робота до душі, за його визнанням, готувати він любить, любить, коли люди оцінюють його працю.

Прийнявши на роботу переселенця, ресторан виграв подвійно: оскільки перший час роботу шеф-кухаря оплачував центр зайнятості.

«Протягом півроку відшкодовується і заробітна плата, і податки на переселенця», - розповіла директор Костянтинівського центру зайнятості Світлана Марицкий.